Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Τούρκος πιλότος: «Πως έριξα τον Ηλιάκη»

 
Για πρώτη φορά αποκαλύπτονται σήμερα οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενός εγκλήματος στον ουρανό του Αιγαίου – που έχει κουκουλωθεί στο γνωστό δόγμα των ελληνικών κυβερνήσεων «Μην ενοχλείτε και καταγγέλλετε την Τουρκία».

του Κώστα Χαρδαβέλλα στο newsbomb.gr

Από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανασύρουμε το φάκελο του θανάτου του ηρωικού σμηναγού, Κώστα Ηλιάκη στις 23 Μαΐου 2006, στην περιοχή της Καρπάθου. Στο φάκελο αυτό υπάρχει η συγκλονιστική κατάθεση του Τούρκου πιλότου του F16, Χαλί Ιμπραήμ, ο οποίος αποκαλύπτει ότι έριξε τον Ηλιάκη με πύραυλο.

Την Τρίτη 23 Μαΐου 2006 το ραντάρ της Κρήτης έχει εντοπίσει μια τουρκική φρεγάτα, που πλέει στην περιοχή της Καρπάθου και δύο τούρκικα αεροπλάνα F16 RF-4, που κινούνται για την προστασία της φρεγάτας.

Αμέσως από τα Χανιά απογειώνονται δύο F16 για να αναχαιτίσουν τους Τούρκους. Στο ένα από αυτά χειριστής είναι ο σμηναγός Κώστας Ηλιάκης, ο οποίος με κατάλληλους χειρισμούς μπαίνει ανάμεσα στα δύο τουρκικά για να πάρει τα νούμερά τους και να φωτογραφίσει τα όπλα που φέρουν. Εκείνη την στιγμή ο Χαλί Ιμπραήμ με το F16 έρχεται πίσω από τον Ηλιάκη και ο δεύτερος Έλληνας πιλότος έρχεται πίσω από το δεύτερο Τούρκο πιλότο και τον εγκλωβίζει στο ραντάρ των πυραύλων του.

Από και πέρα αρχίζει η περιγραφή του Χαλί Ιμπραήμ, στην κατάθεσή του στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

«Ζήτησα από τον Ηλιάκη να απομακρυνθεί από τον σχηματισμό μας, ενώ με κατάλληλο ελιγμό τον εγκλωβίζω στο δικό μου σύστημα ραντάρ των πυραύλων μου. Ο ένας πιλότος δεν έφυγε, συνεννοήθηκα με το συμπολεμιστή μου στο δεύτερο αεροπλάνο και αντιμετώπισα την κατάσταση με εκτόξευση πυραύλου. Ο άλλος Έλληνας πιλότος εξαπέλυσε και αυτός έναν πύραυλο και βρήκε τον συνάδελφό μου χειριστή στο RF-4 στο φτερό και τον κατέρριψε».

Είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται ότι η κατάρριψη του ηρωικού Κώστα Ηλιάκη δεν ήταν ένα ατύχημα στον αέρα, αλλά μια καθαρή επιθετική πολεμική ενέργεια των Τούρκων πιλότων, γεγονός που έχει αποκρυφτεί επιμελώς μέχρι σήμερα.

Πόσο κόστισε η ζωή του Ηλιάκη

Μόνο 23 μήνες φυλακή. Και αυτή με αναστολή. Τόσο κόστισε για τα ελληνικά δικαστήρια η ζωή του ήρωα πιλότου Κώστα Ηλιάκη που έπεσε από δολοφονικό χτύπημα Τούρκων στο Αιγαίο πριν 4 χρόνια.

Η δίκη που έγινε στην Αθήνα με κατηγορούμενο - και φυσικά απόντα – τον Τούρκο πιλότο που έριξε τον Ηλιάκη, με υποτυπώδη παρουσία του αρχηγείου αεροπορίας σα μάρτυρα κατηγορίας, κατέληξε στην εξής πρωτοφανή απόφαση: «ο θάνατος του Ηλιάκη ήταν αποτέλεσμα αεροπορικού δυστυχήματος λόγω απειρίας του Τούρκου πιλότου που έπεσε πάνω στο αεροπλάνο του Ηλιάκη. Δηλαδή το ελληνικό δικαστήριο δέχθηκε ότι ο Τούρκος ήταν… ατζαμής συγκρούστηκε με το αεροπλάνο του Ηλιάκη και δεν υπήρξε επιθετική ενέργεια από πλευράς του.

Το ίδιο αναφέρεται και στον ανδριάντα του Ηλιάκη που στήθηκε με πρωτοβουλία της πολεμικής αεροπορίας στα Χανιά, στον οποίο έχει αναγραφεί η φράση «Έπεσε στο καθήκον».
Ο αδερφός του ήρωα πιλότου, κ. Φίλιππας Ηλιάκης πήγε αμέσως και συμπλήρωσε από κάτω την φράση: «χτυπημένος από τούρκικο F-16». Κάποιοι άγνωστοι έσπευσαν να διαγράψουν τη φράση του Φίλιππα Ηλιάκη, ο οποίος όμως την ξαναέγραψε και παραμένει και σήμερα στον ανδριάντα του αδερφού του.

Χθες ο κ. Φίλιππας Ηλιάκης μας έστειλε ένα email τονίζοντας ότι ο ίδιος από την αρχή του τραγικού αυτού επεισοδίου μιλούσε για δολοφονικό χτύπημα στον αδερφό του Κώστα – γεγονός που επιβεβαιώνεται σήμερα, 4 χρόνια μετά, από την κατάθεση του Τούρκου πιλότου.

Απο πότε φοβόμαστε τον πόλεμο εμείς οι Έλληνες;
Απο πότε αδιαφορούμε για το ελληνικό αίμα που χύνεται;
Εγώ μια ζωή γαλουχήθηκα με το ''Οί ήρωες πολεμούν σάν Έλληνες''
Άκουγα τους μεγαλύτερους να λένε υπερήφανα ότι ''Τους νεκρούς μου δεν θα τους προδώσω.''
Διάβασα για τους ηρωικούς μας ΕΛΔΥΚάριους και άκουσα να μου διηγούνται τι είναι ο Τούρκος... Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο τη γλώσσα της "Ψιλής Άμμου" και μόνο έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται απο τους Ελληνες.

Με όποιο κόστος και όποια συνέπεια....


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin